Aktiviteter för grupper

Boka en egen aktivitet!

Boka ett unikt evenemang hos VikingaTider! Välj en av våra bokningsbara aktiviteter eller kontakta oss med egna önskemål. För mer information och bokning kontakta oss via e-post eller telefon.

 

Guidad visning

Under vikingatiden möts öst och väst, asatro och kristendom, landsbygd och stad, gammalt och nytt. Den här färgstarka och mångfacetterade delen av Skandinaviens spännande historia är det vi på VikingaTider vill berätta om.

En guidad visning av området varar mellan 45 – 60 minuter. Lär er mer om hur livet var i Löddeköpinge för 1000 år sedan, hur landskapet har förändrats samt hur vi arbetar med att levandegöra Skånes tidiga historia.

Visningen hålls på svenska eller engelska, och kan skräddarsys efter exempelvis intresseområde eller åldersgrupp.

Vi anpassar guidningarna efter önskemål - allt från ålder till intresse. Utöver historiska guidningar erbjuder vi även guidningar med inriktning mot natur.

 

 

Besök vikingatiden!

Arkeologiska friluftsmuseet Vikingatider ligger i utkanten av Löddeköpinge direkt i anslutning till Lödde å. Här kan man här uppleva vikingatiden  på den plats där Vikingatida handel ägde rum vid ån. Via entréområdet med parkeringsplatser, ställplats för husbilar, museets entrébutik och café och utställning kan man ta sig vidare på vandringslederna på området.

Här möter du det Vikingatida gravfältet med klockstapel, vyer utöver det Vikingatida landskapet och runstigen med sina berättelser. 

Utmed lederna finns bänkar, fikaplatser och grillmöjligheter. Det finns även bivaker för övernattning för kanotister.

Givetvis går vandringen även till Idavallen med sina prova-på aktiviteter för barn och vuxna. Platsen är namngiven efter den plats där Vikinga-kämparna tränade sina stridsfärdigheter.  Här finns möjligheter att själv prova på Vikinga-livet. Den stora vikingagården med sitt långhus, odlingar, smedja, bageri, hantverkshus och vävstuga är ett givet mål på resan.

Som grupp man man här avsluta med fika vid caféet eller ett måltids-kalas med helstekt gris i gilleshallen Löddetofta. Kaffe och kaka/fralla kan förbeställas i caféet.